a-label pomp levert de hoogste besparing op In 2013 treedt de EuP-richtlijn in werking en hierin worden radicale nieuwe eisen gesteld aan de energiezuinigheid van circulatiepompen. Deze pompen zijn al op de markt en wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuze. De besparing kan oplopen tot 80% van het energiegebruik van de pomp. Ook hebben wij momenteel de a-label pompen voor een speciale actie prijs zodat de terug verdien tijd nog korter wordt. Natuurlijk kunnen wij deze pompen voor u vakkundig installeren.

 

 

Toerenregeling reageert op veranderende omstandigheden

 

De warmte vraag in een ruimte wordt beïnvloed door diverse factoren. Dit zijn onder andere de buiten temperatuur, het daglicht, de diverse activiteiten en andere warmtebronnen.

 

Een toerengeregelde pomp past zich automatisch aan de veranderende behoefte aan. Hierdoor bereikt het de thermostaat instelling met een minimum aan stroomverbruik.

 

Standaard pomp - maximum toerental ten alle tijden

 

Standaard 3 standen pompen lopen te allen tijde op een vast toerental - onafhankelijk van de werkelijk benodigde verwarmingsvraag. Dat is net zoiets als tijdens het autorijden plankgas geven en de snelheid regelen door de rem in te trappen.

 

Het resultaat is dat de pomp druk opbouwt ook wanneer dat niet nodig is. Dit zorgt weer voor geluid in het systeem en een veel te hoog energieverbruik.

 

A-label pomp - veel efficiënter

 

Een Grundfos E-pomp genereert nooit onnodige druk. Als je de vergelijking met een auto doortrekt, verwijdert het de voet van het gaspedaal om de snelheid te verminderen. En kient het zelf uit wanneer de snelheid verminderd kan worden.

 

Aan de resultaten valt niet te twijfelen. Elektronische A-label pompen besparen tot 80% ten opzichte van een vergelijkbare (D-label) pomp. De extra eenmalige investering verdient zich meestal zo rond de 2 jaar terug - hierna geniet de eigenaar enkel van besparingen.